Saga se nastavlja: Ploča u čast Balaševiću uklonjena, pa vraćena FOTO

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 18:43

Saga se nastavlja: Ploča u čast Balaševiću uklonjena, pa vraćena FOTO

Gradska komunalna inspekcija u Tuzli je zatražila uklanjanje pločice sa pešačkog mosta iznad severne saobraćajnice u ovom gradu, koju su građani postavili u čast preminulog kantautora Ðorđa Balaševića.

Ovaj zahtev je ispunjen i nepoznata osoba je u toku noći sklonila pločicu, ali tu se priča nije završila. Novu je danas, kako prenosi portal Kliks, postavio tuzlanski aktivista Sinan Alić.

"Ovo je propust grada, koji se lomi na tabli i ovom mostu, a bespravna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradnja je poklopila Tuzlu. Novu pločicu sam postavio ja, a zvaničnu proceduru smo preskočili, jer 20 godina građani ovoga grada čekaju da se proceduralno odgovori na zahtev da negde neki ćošak, most ili bandera dobije ime po Srđanu Aleksiću", naveo je Alić.

Naglasio je da ima veliku podršku građana Tuzle, a nakon jučerašnjeg delovanja kantonalne inspektorke, Alić je angažovao i pravnog zastupnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.