STEFAN UNIĆ: „TEŠKO MI JE, JEDVA DIŠEM, OSEĆAM SE SVE LOŠIJE I MORAM SE POVUĆI IZ MEDIJA“

Izvor: efan unić, 16.Sep.2020, 20:20

STEFAN UNIĆ: „TEŠKO MI JE, JEDVA DIŠEM, OSEĆAM SE SVE LOŠIJE I MORAM SE POVUĆI IZ MEDIJA“

Razgovarala: Dežana Plavšić

Poslednji intervju Stefana Unića: „Da tačno je, povlačim se iz medija, ipak bolest je jača, uživaću sa porodicom i družiti se sa drugarima“.

Na žalost, bolest je jača od njega pa je odlučio da se na određeno vreme povuče sa takmičenja i malih ekrana.



Mladi inovator i student Stefan Unić (22) prošao je kroz težak period kada su mi dijagnostikovali neizlečivu boleset, hipertenziju. Ipak, uz pomoć vedrog duha, ali još veće podrške najbližih, a podebno drugara i porodice, Stefan je uspeo da prebrodi stresan period, i nastavi borbu s ovom teškom bolešću.

-Sada sam dobro, sve je u redu, i nadam se da će tako ostati-kroz osmeh navodi šarmantan i prijatan Stefan i objašnjava da jedva čeka povratak na fakultet, jer tako lakše sve prebrodi:

-Jedva čekam povratak na fakultet i druženje sa drugarima. Mislim da je to dobro za mene. Svako treba da pronađe neki svoj način da izađe iz nekog svog problema. Sada bilo koji problem da je u pitanju– kaže Stefan.



Stefan se od svoje četrnaeste godine bori sa ovom tekom i podmuklom bolešću, do sada nije toliko u javnosti pričao o tome, kako on kaže ne želi ljude još da opterećuje svojim problemima, ali sada je definitvno odlučio da se povuče iz medije i uživa sa svojom porodicom:



-Dosta je bilo, verujte na neki način ovaj posao ume da oteža da brinete o sebi i svom zdravlju. Na svu sreću, imao sam ogromno razumevanje kod svoje porodice, prijatelja i rodbine i ne mogu da kažem da su me iznenadili, ali bili su predivni. Jako mi je značila njihova ljubav, podrška, uteha i priča– ističe Unić.



Od početka saznanja da boluje od neizlečive bolesti, koja je kako su mu rekli lekari gora i od raka jer razara ceo organizam, i gora od dijabetesa, Stefan se u početku uplašio, ali kasnije je uvideo da mu je samo preostalo da se bori i ništa više:



-Borba, borba, borba i vedar duh koji jako pomaže. Lako je ovako kada se priča ipak u dubini postoji neka bol i teskoba ali emocije je potisnu. Ali psiha je čudo. Kad god su mi došli teški trenuci rekao sam sebi: „Ma meni će biti bolje sigurno“. I verovali ili ne posle toga sam se osećao stvarno bolje. Kako čovek sebe vidi, tako i jeste, jer kao što je sreća relativna, isto tako je i bolest. Sve je u glavi– ispričao nam je Stefan.



On dodaje da jedva čeka povratak na fakultet i druženje, jer je ovih meseci u kući svo reme zbog trenutne epidemiološke situacije, ali nije mu teško.



-Lekari su me savetovali da bi bilo korisno da budem fizički aktivan, odnosno da se preznojavam, jer je to jako dobro za zdravlje. Ja sam ih poslušao, sada se trudim i vežbam dva puta nedeljno u kućnim uslovima i nadam se boljitku -završava Stefan Unić.

Nastavak na efan unić...