SREBRO ZA ZDRAV ŽIVOT

Izvor: Kurir, 28.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREBRO ZA ZDRAV ŽIVOT

Car Dušan je jeo srebrnim kašikama, a ne zlatnim, iako je bio bogat, poručuje Kruševljanin Dušan Ilić, koji od plemenitog metala pravi lek

KRUŠEVAC - Zašto je car Dušan jeo samo srebrnim kašikama kada je mogao zlatnim, što bi mu i po nadimku Silni i po ponašanju više odgovaralo? Ili, kako se niko nikad nije zarazio za vreme obreda pričešća u pravoslavnim hramovima, kada nekoliko stotina vernika jede iz iste kašičice? Odgovor je u srebru.

To tvrdi Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ilić iz Kruševca, profesor Visoke hemijsko-tehnološke škole, koga je ideja o blagodeti srebra u alternativnoj medicini, kao hemičara, intrigirala godinama. Nakon ispitivanja preparata sa srebrom na samom sebi, Ilić je prošle godine krenuo u proizvodnju koloidne srebrne vode koja se koristi kao pomoćno sredstvo za lečenje ili prevenciju većine bakterijskih i virusnih infekcija. Srebrnu koloidnu vodu Ilić već prodaje na domaćem, hrvatskom i italijanskom tržištu. Dobio je i srebrnu medalju “Mihailo Pupin”.

- Koloidna srebrna voda je vodeni rastvor srebra, koji kao prirodni baktericid ubija preko 650 vrsta mikroba i patogenih bakterija. Za blagodeti srebra znao je i Aleksandar Makedonski, čiji su se vojnici pri osvajanju Indije zarazili malarijom. Zarazili su se samo vojnici, koji su koristili drvene čaše, ne i rukovodeći kadar, koji je vodu i vino pio iz srebrnih čaša. Kad je srednjovekovnom Evropom vladala kuga i kolera, stradala je samo sirotinja, a gospoda nije, jer je imala srebrno posuđe. O tome svedoče brojni zapisi - objašnjava Ilić.

Da bi se proizvela ova lekovita voda, nastavlja dalje Ilić svoju priču, važna su dva uslova.

- Srebro mora da bude visokog stepena čistoće, a voda laboratorijski pročišćena. Potom elektrohemijskim procesima u toj čistoj vodi prebacujem srebro u jonski oblik.

Ilić je za svoj proizvod dobio sve ateste i pronalazak zaštitio u Zavodu za intelektualnu svojinu.

- Dug je spisak bolesti u čijem alternativnom medicinskom lečenju pomaže srebrna voda - kaže Dušan Ilić. - Naučno je dokazano da leči akne, alergije, antraks, upalu slepog creva, infekciju bešike, trovanje krvi, čireve, opekotine, kandidu, cistitis, perut, dermatitis, difteriju, dijareju, infekcije uha, ekceme, polensku groznicu, herpes, malariju, bradavice...

Dušan Ilić kaže da koloidnu srebrnu vodu njegova porodica pije svakodnevno. Pola litra ovog proizvoda košta od 10 do 15 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.