SLANI VASRŠNJI ZALOGAJI: Punjeni paradajz sa jajima

Izvor: NaDlanu.com, 01.Maj.2016, 05:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLANI VASRŠNJI ZALOGAJI: Punjeni paradajz sa jajima

Laka i jednostavna priprema

Sastojci:

4 krompira srednje veličine

1/2 struka praziluka

2 jajeta

150 g praške šunke

2,5 dl kisele pavlake

200 g majoneza

100 g kačkavalja

1 veza mladog luka

600 g duguljastog paradajza

mešavina začina

Priprema:

1. Krompir obariti, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi, pa izrendati na krupno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rende.

2. Praziluk i prašku šunku iseći na kockice, a jaja i kačkavalj izrendati na krupno rende.

3. U većoj posudi sjediniti krompir, praziluk, jaja, prašku šunku i kačkavalj.

4. Posebno umutiti majonez i pavlaku pa preliti preko seckanih sastojaka. Dodati začine po ukusu i polako promešati.

5. Paradajz cikcak pokretima noža pri vrhu odseći, pa sredinu izdubiti.

6. Izdubljeni paradajz napuniti pripremljenom salatom.

7. Suprotnu stranu paradajza malo izdubiti pa u njega zabosti pero mladog luka da bi se dobio izgled lale.

Izvor: Pošalji recept

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.