Izvor: NaDlanu.com, 01.Maj.2016, 05:58 (ažurirano 02.Apr.2020.)
SLANI VASRŠNJI ZALOGAJI: Punjeni paradajz sa jajima
Laka i jednostavna priprema
Sastojci:
4 krompira srednje veličine
1/2 struka praziluka
2 jajeta
150 g praške šunke
2,5 dl kisele pavlake
200 g majoneza
100 g kačkavalja
1 veza mladog luka
600 g duguljastog paradajza
mešavina začina
Priprema:
1. Krompir obariti, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi, pa izrendati na krupno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rende.
2. Praziluk i prašku šunku iseći na kockice, a jaja i kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi sjediniti krompir, praziluk, jaja, prašku šunku i kačkavalj.
4. Posebno umutiti majonez i pavlaku pa preliti preko seckanih sastojaka. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
5. Paradajz cikcak pokretima noža pri vrhu odseći, pa sredinu izdubiti.
6. Izdubljeni paradajz napuniti pripremljenom salatom.
7. Suprotnu stranu paradajza malo izdubiti pa u njega zabosti pero mladog luka da bi se dobio izgled lale.
Izvor: Pošalji recept