Rusija zabranila promenu pola: Ne želimo degeneraciju nacije, odluka štiti naše građane i decu

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 09:55

Rusija zabranila promenu pola: "Ne želimo degeneraciju nacije, odluka štiti naše građane i decu"

Štitimo našu decu i građane, kaže predsednik Dume.

Državna duma Ruske Federacije danas je i zvanično usvojila zakon o zabrani promene pola na teritoriji zemlje.

"Ova odluka štiti naše građane i decu. Zamislite, u SAD je broj operacija promene pola za poslednjih deset godina porastao 50 puta. Monstruozna tendencija!", prokomentarisao je na Telegramu predsednik Dume, Vjačeslav Volodin.

"To je put koji vodi degeneraciji nacije. Za nas je to neprihvatljivo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručuje on.

Inicijativa da se uvede ovaj zakon podneta je u maju ove godine, a na njoj je radilo oko 400 parlamentaraca, pišu "RIA Novosti".

U skladu sa ovim zakonom, brak u kojem je jedan od supružnika odlučio da promeni pol prestaje da važi, a ukoliko se zna da određena osoba ima potvrdu da je prošla kroz pomenutu operaciju u tom slučaju se njoj zabranjuje da usvaja decu.

Ipak, sve osobe koje su promenile pol do stupanja na snagu ovog zakona, ne podležu novim normama.

Duma je danas zabranila i korišćenje medicinskih preparata koji imaju za cilj promenu pola.

U SAD, prema podacima iz 2022. godine, ima milion i 640 hiljada transrodnih osoba, od kojih su 340.000 tinejdžeri, podseća danas Volodin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.