Rusija ima nešto potpuno novo u svojoj turističkoj ponudi

Izvor: B92, 03.Feb.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ima nešto potpuno novo u svojoj "turističkoj ponudi"

Oni koje zanima kako izgleda "šetanja" u svemiru uskoro će to moći to iskustvo i sami da dožive. Uz za odgovarajuću cenu, naravno.

Rusija planira da, u skoroj budućnosti, u svoju "turističku ponudu" uvrsti slanje turista u svemirsku šetnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Za to zadovoljstvo zainteresovani će morati da palte 100 miliona dolara.

"Analize tržišta pokazuju da su bogati ljudi spremni to da plate. Spremni smo da prvom turisti damo popust. Turisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ići u svemirske šetnje i, potom, dobijati snimke toga", rekao je da list Komsomolskaja Pravda šef ruske svemirske kompanije "Energija", koja je 1961. godine lansirala u svemir prvog kosmonauta Jurija Gagarina, Vladimir Solncev.

"Energija" već radi da novom modulu NEM-2, koji će prevoziti turiste do Međunarodne svemirske stanice. Prvo lansiranje modula, koji bi trebalo da služi za prevoz četiri do šest putnika, planirano je već za 2019. godinu.

Šef "Energije" kaže kako će letelica imati udobne kabine, sa dva toaleta i pristupom internetu.

"To će biti prijatno putovanje, koliko god je to moguće", najavljuje Solncev. "Energija" planira da na Međunarodnu svemirsku stanicu šalje pet do šest turista godišnje. Celo putovanje trebalo bi da traje 10 dana.

Za partnerstvo na ovom projektu zainteresovana je i američka kompanija "Boing".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.