Rusi uvode obavezno testiranje za HIV pre braka

Izvor: Domino Magazin, 14.Avg.2015, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi uvode obavezno testiranje za HIV pre braka

Zato što je prinuda uvek dobra ideja

Rusija se suočava sa ozbiljnom epidemijom virusa HIV-a. A parlamentarci ove zemlje imaju ideju kako da reše problem.

Rusko parlamentarno veće za zdravlje ove nedelje je podržalo predlog da se pre stupanja u brak uvede obavezno testiranje na HIV, javlja Interfax.


"To je razuman predlog i treba ga podržati. Broj HIV pozitivnih ljudi raste i postaje ozbiljan problem. Ja mislim da je naša najviša zvaničnica u zdravstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << (Anna Popova) koja je predložila potez apsolutno u pravu," rekao je prvi zamenik predsednika veća Nikolaj Gerasimenko.

Što će sigurno rešiti problem pošto se zna da se HIV najviše prenosi u braku… a i prinudne mere obično daju sjajne rezultate. Genijalno nema šta.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.