Romantika nestaje

Izvor: B92, 16.Apr.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romantika nestaje

Muškarci sve više zaboravljaju na umetnost osvajanja dama i to je jedan od glavnih razloga što romantika nestaje, pokazalo je nedavno istraživanje obavljeno u Velikoj Britaniji.

Poslednjih godina muškarci sve ređe kupuju poklone svojim partnerkama ili im priređuju iznenađenja. Većina žena u Velikoj Britaniji skoro godinu dana nije dobila poklon od voljene osobe. Muškarci takođe sve ređe ženama poklanjaju cveće, ne pripremaju im više iznenađenja i romantika nestaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U istraživanju je učestvovalo 1.176 osoba. Jedan od 10 muškaraca mlađih od 25 godina istakao je kako je partnerki darovao poklon koji joj i nije bio potreban, prenosi Daily Mail.

Istraživanje je pokazalo i to da više od polovine ispitanica plaća ili deli račun na prvom sastanku i da samo tri odsto žena zaboravlja na godišnjice ili neke druge bitne datume u vezi, za razliku od 10 posto muškaraca.

Stručnjaci, pak, smatraju da su pokloni, male sitnice, jako bitni. Svako iznenađenje koje partneri priređuju održava romansu, razbuđuje strast i omogućava da ljubav traje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.