Rolingstonsi ponovo u Blekpulu

Izvor: B92, 28.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolingstonsi ponovo u Blekpulu

Slavni britanski rokeri Rolingstonsi nastupali su širom sveta, uvek pred ogromnim auditorijumom, svuda osim u jednom gradu, Blekpulu, gde im je godinama bilo zabranjeno da drže koncerte.

Ta zabrana je, međutim, sada ukinuta odlukom gradskih vlasti. Posle gotovo 50 godina Stonsi će ponovo moći da nastupaju u tom primorskom gradu na severozapadu Engleske.

Zabrana je doneta posle opšte tuče koja je izbila tokom koncerta održanog u tom letovalištu 1964. godine zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, kako je tada rečeno, što je neko iz publike pljunuo na gitaristu Brajana Džonsa.

Tom prilikom je naneta velika materijalna šteta - u sali, u kojoj je bilo oko 7.000 ljudi, polupani su lusteri, sedišta kao i klavir marke "Stenvej".

U pismu legendarnom bendu, skupština grada navela je da je sve zaboravljeno.

"Ako nam oproste, oprostićemo i mi njima", kazao je predsednik gradske skupštine Piter Kalou, prenela je agencija Rojters.

"Zabrana je zvanično ukinuta i ja bih voleo da ih ponovo vidim na svirci u Blekpulu. Ništa mi neće predstaviti veće zadovoljstvo", dodao je Kalou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.