Robert De Niro žestoko opleo po Trampu: Svesni smo koliko je rasizam opasan VIDEO

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 08:12

Robert De Niro žestoko opleo po Trampu: "Svesni smo koliko je rasizam opasan" VIDEO

Slavni glumac Robert De Niro na Filmskom festivalu u Kanu govorio je o svojoj ulozi zlikovca u filmu "Killers of the Flower Moon", koji je režirao Martin Skorseze, a pored toga, iskritikovao je i bivšeg predsednika Donalda Trampa.

On u spomenutom filmu glumi stočara i ubicu koji se tokom 1920-ih sprijateljio s narodom Osage, a zatim naredio njihovo ubistvo kako bi ukrao njihovu zemlju bogatu naftom.

"Ne razumem kako je mogao da ih izda. Ipak, nakon ubistva Džordža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Flojda postali smo svesni koliko je rasizam opasan. To je banalnost zla i to je stvar na koju moramo paziti. Svi znamo o kome pričam, neću reći njegovo ime", rekao je De Niro. Ipak, nakon nekoliko trenutaka se predomislio te je odlučio da uputiti kritiku bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, čiji je čest kritičar.

"Taj tip je glup. Umišlja da je pametan", rekao je, a Lili Gledston, koja glumi članicu plemena Osage, istakla je da su članovi plemena Osage i dalje prisustvovali sahrani Vilijama Hejla, negirajući njegovu umešanost u brutalna ubistva članova plemena. De Niro je opet evocirao Trampa kao odgovor na tu vrstu slepe odanosti "zlim" ljudima.

"To je ista situacija kao s Trampom. Postoje ljudi koji misle da bi on mogao dobro da obavlja posao. Zamislite koliko je to suludo", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.