Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2016, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riješena misterija engleskog sela u koje hrle turisti

U maju ove godine, malo mjesto Kidlington u Velikoj Britaniji odjednom su iz nepoznatog razloga počeli masovno da posjećuju turisti.

Oni su ni po čemu posebno selo počeli da slikaju fotoaparatima i znatiželjno ga razgledaju.

Mahom je bila riječ o turistima s azijskog kontinenta, a u to vrijeme postojale su brojne teorije o razlogu popularnosti Kidlingtona, između ostalog da traže rijetke Pokemone ili da je tu sniman “Hari Poter”.

Skoro pola godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kasnije stigao je odgovor. Vodič kineske turističke agencije za BBC je objasnio da su on i njegove kolege počeli tu da dovode turiste i pokazuju im kuće i vrtove isključivo iz jednog razloga: da im pokažu pravu, originalnu Englesku, koju ne mogu da vide u većim gradovima.

Dalje, vodič je rekao da su turisti oduševljeni mjestom jer njegovo okruženje navodi da se osjećaju zadovoljno i spokojno.

Takođe, dodao je da su kuće i vrtovi najviše oduševili posjetioce. I dok je pojedine domaćine uznemiravano to što bi po izlasku iz kuće naišli na ljude ispod prozora, neki su odmah napravili dobar biznis s prodajom čajeva.

Bilo kako bilo, turisti u Kidlington stižu i dalje, a stanovnici su se do sada toliko navikli na njih, da ih više gotovo ne primećuju.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.