Rešite se usamljenosti

Izvor: Domino Magazin, 29.Jun.2011, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite se usamljenosti

Naučnici imaju proveren način kako da se odmah osetite bolje

Ako ste usamljeni i loše raspoloženi trebalo bi da sebi priuštite kupanje u toploj vodi. Brčkanje u kadi sa mirisnim uljima i toplom vodom pomaže kada se osećate loše, izolovano i depresivno, otkriva novo istraživanje.

Naučnici sa Univerziteta Yale kažu da topla voda deluje kao zamena za društvo. Otkriveno je da neki od ljudi koji se osećaju usamljeno samoinicijativno uživaju u toploj kupki i >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << tako se osećaju bolje.

Da stvar bude još praktičnija što se više osoba oseća usamljenom, veća je verovatnoća da će duže uživati u toploj vodi.

Ovo je jednostavno "upisano" u našem mozgu još od detinjstva, pa upravo zato tražimo sigurnost u toplim napicima.

"Topla fizička iskustva značajno smanjuju teskobu zbog socijalne isključenosti", poručuju istraživači i dodaju da ovo otkriće može da pomogne u lečenju depresije.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Kupovina zaista popravlja raspoloženje

Izvor: Domino Magazin, 29.Jun.2011

Tera osećaj krivice, negativne misli i sve u svemu super je.."Šoping terapija" izgleda ima smisla. Naučnici kažu da je sada potvrđeno da kupovina može da ima pozitivan efekat na raspoloženje...Šoping tako potiskuje loša osećanja i čini vas srećnim. Čak 62 posto ispitanih je ocenilo da se...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.