Recept za picu

Izvor: Domino Magazin, 21.Jan.2011, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za picu

Zbog ovog recepta će se ugasiti italijanski restorani, na vama je samo da ga isprobate!

Stvarno biste voleli da napravite picu kod kuće? Ali ne onu sa gomilom groznog parizera i testom koje ste kupili u prodavnici, već pravu picu kao iz skupih italijanskih restorana.

Ok, mi smo tu da vam pomognemo. Konsultovali smo najbolje pica majstore u gladu, špijunirali kuvare po restoranima, isprobavali mesecima razne ideje i pronašli najbolji i najjednostavniji recept za >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << picu! I toliko smo dobri da ćemo ga podeliti sa vama. Sve što bi trebalo da uradite je da upalite sveće, kupite neko lepo belo vino i pozovete tu vašu simpatiju na večeru. Da se kladimo da ne može da omane?

Potrebno:

1. pola kg brašna tip 500,

2. jedan kvasac iz kesice (suvi),

3. malo šećera, malo soli,

4. malo ulja,

5. mocarela sir,

6. paradajz pelat,

7. maslinovo ulje,

8. crne masline,

9. bosiljak

Po želji: praška šunka, praziluk, crveni luk, kačkavalj, pršuta, rukola...

Priprema:

- U pola čaše mlake vode umutiti kvasac, dodati malo šećera i brašna i ostaviti  deset minuta.

- Kvasac pomešati sa preostalim brašnom, doliti još mlake vode i napraviti gusto testo. Ostaviti deset minuta pokriveno vlažnom krpom.

- Ponovo zamesiti i onda podeliti na tri loptice. Na drvenoj dasci koju ste posuli brašnom dlanovima pritiskajući oblikujte okruglo testo, picu. Što tanje to bolje.

- Testo premazati maslinovim uljem, a onda preko njega razmazati paradajz pelat.

- Ubaciti u vrelu rernu na tri minuta.

- Izvaditi picu iz rerne, dodati na sitne komade izdrobljen mocarela sir. Po želji možete dodati prašku šunku (ispod mocarela sira), ili kačkavalj, luk, praziluk (preko mocarela sira). Na kraju dodati masline. Ako pravite picu sa rukolom i pršutom njih dodati na kraju pečenja, a pre toga staviti samo paradajz i mocarela sir.

- Peći dok testo ne porumeni.

- Kada izvadite picu iz rerne pospite bosiljak.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.