Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2016, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept dana: Juneći gulaš

Za današnji ručak spremite juneći gulaš

Sastojci:

Priprema:

Meso oprati i dobro posušti, te ga začniti sa soli i malo bibera.dobro ga izmješati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzeti štapni mikser te izblendati luk. (možete ga i nasjeckati). Staviti luk na vruće ulje, ali na laganu vatru te polako mješajući pustiti da luk omekša, dodajte malo soli.

Kad je luk malo omekšao možete dodati mrkvu na kolutiće a mozete je i naribati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Dodajte crno vino, te neka se dinsta još malo. Dodati meso, dobro promiješati te pojačati vatru, miješati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.

Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dcl goveđeg temeljca, smanjite vatru (možete dodavati unutra i goveđe supe).  Pustite da se krčka oko 45 minuta.

Sitno nasjeckajte jedan mali luk i ubacite ga u 2 dcl sos paradajza te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulaš.  Dobro promiješati te pustiti da kuha na laganoj vatri oko 45 minuta.

Provjerite da li je meso omekšalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (zavisno o slanoći) a ako je omekšalo provjerite da li vam je gulaš dovoljno gust, ako jeste, začinite ga po vašoj želji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite kašiku brašna i promiješajte sa vodom i dodavajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto, te pustite da kuha jos malo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.