Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2016, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ravioli s mljevenim mesom i sirom

Ravioli su italijansko tijesto koje možete sami napraviti kod kuće. Za današnji ručak predlažemo upravo raviole sa mljevenim mesom i sirom.

Sastojci:

tijesto

nadjev:

Priprema:

Brašno umjesiti s jajima, soli, uljem i toliko mlake vode da se dobije glatko tijesto.Tijesto premazati s malo ulja i ostaviti da ostoji jedan sat.

Nadjev : Meso prodinstati s gore navedenim sastojcima i pustiti da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << malo prohladi.

Razvaljajte tijesto, ne pretanko.Otprilike 2 mm. Aki imate kalupiće za raviole, možete raditi sa njima, a ako nemate, s šašom izdubite krug, napunite nadjevom (malo mesa, malo sira ), preklopite i pritisnite ivice viljuškom.

U kipućoj vodi kuvajte 5 minuta, dodajte u umak, malo prohuvajte da se sjedini i uživajte.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.