Raštan

Izvor: Domino Magazin, 30.Okt.2013, 04:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raštan

Viljuškom po ex-YU: Crna Gora

Raštan – 1 kg; bijeli krompir – 1 kg; blitva – 4 veze; njeguške kobasice – 2 kom; pršut – 400 gr; mesnata slanina – 300 gr; svinjska kolenica – 1 kom; maslinovo ulje

Raštan dobro oprati u nekoliko voda, skinuti srednji dio, isjeći na krupnije rezance i u vreloj vodi obariti na nekoliko minuta. Izvaditi rešetkastom kjašikom, pa ostaviti na stranu.

U lonac od pet litara usuti hladnu vodu, staviti suvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << meso, pa sve kuvati jedan sat. U to dodati obareni kupus (raštan) pa kuvati još jedan sat. Dodati oljušten i na krupnije komade isječen krompir i kuvati još 40 minuta. Na samom kraju ubaciti blitvu, kuvati još desetak minuta, isključiti i preliti maslinovim uljem.

Viljuškom po ex-YU:

Crna Gora



Piše Ljilja Lainović

Uređuje

Mika Dajmak

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.