Rasističke uvrede novosadske doktorke studentkinji na razmeni: Ti si crna krava VIDEO

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 12:42

Rasističke uvrede novosadske doktorke studentkinji na razmeni: "Ti si crna krava" VIDEO

Dok se ceo svet trese od protesta zbog ubistva Džordža Flojda i diže pesnicu protiv rasizma, u Srbiji se pojedini pitaju zašto bi to bila muka na koju moramo da se osvrćemo, "kao da nemamo dovoljno svojih problema".

Ako način na koji se svakodnevno ophodimo prema pripadnicima romske populacije nije dovoljan dokaz da je rasizam itekako prisutan u našem društvu, sada je isplivao video-snimak koji se širi društvenim mrežama poput požara.

Na snimku koji je objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Fejsbuku čuje se razgovor između dve osobe u novosadskom liftu.

Kako tvrdi profil koji je objavio snimak, razgovor se vodi između doktorke na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i studentkinje iz Irske.

Sama studentkinja je snimila ovaj razgovor, i na njemu se čuje kako gospođa sa kojom je u liftu potvrđuje da je doktorka.

"Izađi napolje jer sada je korona", kaže doktorka na engleskom jeziku.

"Bila sam sa drugim ljudima u liftu već", odgovorila joj je zbunjeno studentkinja, pre nego što ju je gospođa prekinula usred rečenice sa: "Ovo je zakon u našoj zemlji".

Nakon razmene psovki činilo se da se situacija primirila, dok u lift nije ušlo još osoba.

"A sa njom nemaš problem", pitala je studentkinja, na šta je doktorka odgovorila potvrdno, dodajući :"Sa tobom imam problem".

A kada je studentkinja upitala zašto ima problema sa njom, doktorka joj je kroz smeh rekla: "Zato što si crna krava", mešajući engleski i srpski.

Snimak se završava sa studentkinjom koja izgovara, više za sebe: "Ne znam zašto sam došla u ovu zemlju, ovo je užasno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.