Rak je bolest novog doba

Izvor: Domino Magazin, 19.Okt.2010, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rak je bolest novog doba

Zagađenje, ishrana i način života su glavni krivci za nastanak raka

Naučnici su analizirajući mumificirane ostatke iz prošlosti ustanovili da je rak bolest novog doba. Nova istraživanja ukazuju da su upravo moderan način života i zagađenje glavni faktori koji uzrokuju razvoj raka. Od industrijske revolucije broj obolele dece se drastično povećao.

“U industrijskim društvima rak je druga bolest nakon kardiovaskularnih bolesti koje su najčešći uzrok smrti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << U antičko doba, ova bolest je bila veoma retka, jer tada u prirodi nije postojalo ništa što bi moglo uzrokovati rak. Ovu je bolest uzrokovao sam čovek, zagađenjem, promenom ishrane i načina života. Rak je moderna bolest uzrokovana modernim životom”, rekla je prof. Rosalie David sa Univerziteta u Mančesteru.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.