Radio-stanice bojkotuju Džeksona, a njegova slušanost raste

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio-stanice bojkotuju Džeksona, a njegova slušanost raste

Nakon kontroverznog dokumentarca "Odlazak iz Nedođije" (Leaving Neverland) koji govori o tome kako je kralj popa navodno zlostavljao dečake, nekoliko radio-stanica odlučilo je da prestane da pušta njegovu muziku, a više neće da se emituje ni epizoda serije Simpsonovi u kojoj se čuje njegov glas. Međutim, Majkl Džekson ovih dana dostigao je veliki uspon na muzičkim top-listama u Velikoj Britaniji.

Naime, njegov kompilacijski album "Number Ones" sa 87. popeo se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 23. mesto, a kompilacija hitova "The Essential Michael Jackson" dostigla je 76. poziciju, dok je singl "Thriller" skočio na 133. i "Bad" na 142. mesto.

Podsećamo, dokumentarac Dena Rida o pokojnom pevaču izazvao je burne reakcije javnosti, a pojedine radio-stanice sa Novog Zelanda i iz Kanade izbacile su Džeksonove hitove sa svojih plej-lista. Takođe, jedna od starijih epizoda, u kojoj se čuje originalni glas Majkla Džeksona, neće više biti emitovana, kako je izjavio producent serije.

U dokumentarnom filmu "Odlazak iz Nedođije" dvojica odraslih muškaraca kažu da ih je Majkl Džekson zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina početkom devedesetih godina.

S druge strane, njegovi naslednici negirali su ove optužbe, tvrdeći da je u pitanju "nečuven i patetičan pokušaj da se Džekson iskoristi i unovči".

Majkl Džekson, koji je preminuo 2009. godine, oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dečaka na svom ranču Nedođija u Kaliforniji. Godine 1994. rešio je tužbu za seksualno zlostavljanje još jednog 13-godišnjeg dečaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.