Izvor: NaDlanu.com, 19.Jul.2012, 12:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Punjene pečurke
Odlično predjelo ili glavno jelo, ako niste previše gladni.Gotovo za 30 minuta.
Sastojci:500 gr šampinjona birajte sa malo većim kapicama 150 gr sira sa 10 % masti 1 dl biljne pavlake za kuvanje 3 kašike pečenog susama vlašac origano sveže mleveni šareni biber 1 kom crvene paprike so malo ulja po želji seckani peršun za dekoracijuPriprema:1.Odvojiti kapice od nožica šampinjona i kapice oprati, a nožice ostaviti za neko drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << jelo. 2 .U posebnoj činiji viljuškom izgnječiti sir, sipati pavlaku, dodati na suvom teflonskom tiganju pečen susam- ja sam koristila intergalni, ali može i obični-, so po ukusu, sveže mleven šreni biber, vlašac i origano i na sitne kockice seckanu crvenu papriku. Sve to dobro izmešati.3.Kašičicom puniti svaku kapicu šampinjona.4.Manji pleh blago namazati uljem i ređati napunjene šampinjone.5.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.6Kada je gotovo posuti po želji seckanim peršunom.
Ničanska salata
Izvor: Domino Magazin, 20.Jul.2012, 07:06
Viljuškom po svetu – Francuska iz kuhinje Mike Dajmaka..Boranija: 250 gr; krompir – 250 gr; paradajz – 250 gr; maslinovo ulje; vinsko sirće; so; biber; peršun; crno luk; beli luk; reinglice; kapari; crne maslinke; zelene maslinke..Skuvati 250 grama boranije u slanoj vodi. Posebno obarite istu...