Prvi simptomi trudnoće

Izvor: S media, 06.Feb.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi simptomi trudnoće

Pre nego što ciklus izostane i protekne dovoljno vremena da bi test za trudnoću bio siguran, organizam signalizira drugo stanje na razne načine

SIMPTOMI trudnoće pojavljuju se već posle sedam dana od začeća, u blažem ili intenzivnijem obliku. Pre nego što mesečni ciklus izostane i protekne dovoljno vremena da bi test za trudnoću bio siguran pokazatelj, organizam signalizira drugo stanje na razne načine.

* Osetljive grudi: Ovaj simptom se može >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << javiti već nedelju dana posle začeća. Osetljivost grudi naročito u predelu bradavica posledica je pojačane hormonalne aktivnosti.

* Grčevi u stomaku: Neretko se događa da žena oseti grčeve u stomaku, a na donjem vešu mogu se pojaviti braonkasti tragovi. To je posledica smeštanja embriona u matericu.

* Blaga mučnina: Brzo posle začeća kod buduće majke može da se javi blaga mučnina i osećaj gađenja kao reakcija na određeni miris. Mučnine su najintenzivnije od četvrte do šeste nedelje trudnoće.

* Umor: Mnoge žene se od prvog dana trudnoće osećaju umorno i iscrpljeno, što je takođe posledica hormonalnih promena u telu. Malaksalost je naročito prisutna u prva tri meseca.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.