Prvi severnokorejski smartfon neće biti smart

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi severnokorejski smartfon neće biti "smart"

Severna Koreja je promovisala svoj prvi smartfon. Ima samo jedan "mali" problem: većinu naprednih funkcija nije moguće koristiti pošto su zabranjene u ovoj azijskoj zemlji

Smarffoni verovatno nisu napravljeni u Severnoj Koreji, iako je državna agencija KCNA izveštavala o poseti Kim Džon Una postrojenjima u kojima je telefon "Arirang" navodno napravljen.

Analitičari smatraju da je ovaj android klon napravljen u Kini i onda tajno prebačen u Koreju. Na većini agencijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fotografija koje je KCNA dostavila medijima vidi se kako radnici gledaju smartfon, ali ni na jednoj se ne vidi sam proizvodni proces.

Zbog čega bi uopšte neko lagao? Jedan od razloga bi mogao da bude da se stane na put kupovini smartfona na crnom tržištu i da bi svi kupili telefone koje Vlada preporučuje (i prisluškuje), smatra "Washington Post".

KCNA izveštava da je Kim "veličao razvoj aplikacija u korejskom stilu, koje omogućavaju najbolji odnos udobnosti i sigurnosti i da ovaj proizvod "Made in DPRK" može da nadahne korejski narod i da svi treba da budu ponosni."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi severnokorejski smartfon neće biti "smart"

Izvor: B92, 13.Avg.2013

Severna Koreja je promovisala svoj prvi smartfon. Ima samo jedan "mali" problem: većinu naprednih funkcija nije moguće koristiti pošto su zabranjene u ovoj azijskoj zemlji..Smarffoni verovatno nisu napravljeni u Severnoj Koreji, iako je državna agencija KCNA izveštavala o poseti Kim Džon Una postrojenjima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.