Prve fotografije ostataka Titana: Izvađene krhotine podmornice koja je implodirala na dnu Atlantika

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 17:36

Prve fotografije ostataka Titana: Izvađene krhotine podmornice koja je implodirala na dnu Atlantika

Krhotine podmornice Titan koja je implodirala na dnu Atlantika Titanika izvučene su jutros na obalu.

Ogromni komadi metala istovareni su jutros sa broda Horizon Arctic na pristaništu kanadske obalske straže u Sent Džonsu u Njufaundlendu u Kanadi.

Brzo su bili pokriveni velikim ceradama pre nego što su ih dizalice podigle na kamione koji su ih odvezli na procenu.

Podsetimo, pet članova posade Titana, koji je nestao u nedelju, tragično je izgubilo živote, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a stručnjaci na osnovu pronađenih ostataka podmornice zaključuju da je do nesreće dovela implozija.

Podmornica Titan je nestala ranije ovog meseca, ali su ostaci olupine na kraju otkriveni.

Kontraadmiral Džon Moger rekao je na konferenciji za medije da je prerano govoriti o vremenu kada je došlo do implozije. Inače, implozija je proces kojim je podmornica skrhana od strane spoljašnjosti hidrauličnim pritiskom vode koja je okružuje. Pretpostavlja se da je do katastrofe došlo pre nego što je akcija spasavanja uopšte pokrenuta.

Posadu u podmornici činilo je petoro ljudi: britanski milijarder, pilot francuske podmornice, pakistanski biznismen i njegov 19-godišnji sin i izvršni direktor "Oušn gejta", kompanije koja upravlja Titanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ostaci podmornice Titan izvučeni na obalu, pogledajte prve fotografije

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2023

Dijelovi podmornice Titan koja je doživjela imploziju na dnu Atlantika kada je krenula ka olupini Titanika izvučeni su na obalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.