Prostitucija i njene kandže: Te devojke su nezrele, Društvo dozvoljava te oglase VIDEO

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 15:52

Prostitucija i njene kandže: "Te devojke su nezrele", "Društvo dozvoljava te oglase" VIDEO

Čini se da je šokantan oglas na sajtovima za zapošljavanje, u kome se traže mlade i atraktivne devojke za druženje sa inostranim biznismenima, samo jedan od načina da mlade devojke krenu putem prostitucije. Psihološka ranjivost čini ih lakim plenom, ali neretko i svesno ulaze u to zbog lake zarade.

"Zarada je dobra, radno vreme fleksibilno, a diskrecija zagarantovana", piše u pomenutom oglasu, a zvuči kao ponuda za lepši i bolji život.

Nevena Mitić, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Holandiju nije povukao oglas ali jeste ljubav, zbog koje je završila u kandžama prostitucije, kaže za Televizjiu Prva da sve priče na tu temu počinju isto - ponudom koja zvuči kao san.

"Kada nemate drugi izlaz, kada dolazite iz siromašne porodice u kojoj je sukob postao svakodnevna pojava, to je lakši put", kaže Nevena Mitić.

Da problem ima osnov u porodici i pogrešnim vrednostima koje mlade devojke imaju, potvrđuje i psihologica Ljiljana Jagodić.

"Društvo kao celina dozvoljava da se takvi oglasi pojave. Sistem i policija na to ne reaguju, ali upravo roditelji mogu da pripreme svoju decu. Mlade devojke dolaze na ideje o brzoj zaradi zato što su zanemarena deca", objašnjava Ljiljana Jagodić.

"Da je tada postojao oglas, javila bih se. I ja sam bila zanemareno dete", dodaje Nevena Mitić.

Ona dodaje i da je lakše upasti u zamku jer oglas, konkretno, neće ukazati na prostituciju, već na to da vam se pruža posao iz snova.

Psihologica kaže da ljudi koji organizuju radnje u vezi sa prostitucijom dolaze sa margine društva i imaju sociopatsku ličnost. Sa druge strane, nisu samo devojke koje imaju emocionalne probleme podložne da postanu njihove žrtve, već ima i onih koje samo žele laku zaradu.

"Te devojke su nezrele, nesvesne svojih sposobnosti i lako ih je zavesti. Zašto bi radila u nekoj kancelariji za platu koju može da zaradi za jedan sat? One nemaju samopoštovanje, koje se gradi u porodici", zaključuje Ljiljana Jagodić.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.