Prosjaci u SAD čuvaju pse lutalice

Izvor: B92, 09.Avg.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosjaci u SAD čuvaju pse lutalice

San Francisko pokrenuo je program WOOF kojim rešava problem prosjaka ali i pasa lutalica i to o istom trošku.

Kako bi učestvovali u programu, prosjaci moraju imati rešeno stambeno pitanje i prazan kriminalni dosije. Takođe, u potpunosti se moraju odreći prosjačenja.

Odabrani kandidati zatim dobijaju naknadu od 50 do 70 dolara nedeljno i daje im se pas iz nekog od azila, koji zbog problema sa agresivnošću nije mogao biti usvojen, na kratkotrajno čuvanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sva hrana za psa, veterinarski pregledi i potrepštine za životinju su pokriveni budžetom.

Društvo za brigu o životinjama se tako nada da će psi uz pravu negu moći da dobiju trajan dom.

Međutim, čuveno društvo za zaštitu životinja PETA nije se složila s ovom idejom.

“To su psi kojima je potrebna dodatna pažnja i nega i to od strane obučenih profesionalaca”, rekla je predstavnica te organizacije za odnose s javnošću, Dafni Naćiminović. “Poslednje što ljudima koji se bore za opstanak treba je da se brinu još i o psihički nestabilnim psima”.

Šta vi mislite o ovom programu?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.