Pronađeno morsko čudovište - riba kanibal FOTO

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 12:04

Pronađeno "morsko čudovište" - riba kanibal FOTO

Zaposleni ruskog prirodnog rezervata uz obalu Beringovog ostrva pronašli su zubato čudovište iz morskih dubina.

Radi se o ribi vrste alepisaur (Alepisaurus ferox) koja ima zube duge tri centimetra.

Ova riba može da naraste do dužine od 215 centimetara, a postiže težinu do devet kilograma. Alepisauri su morski predatori koji love na dubini od 200 do 1000 metara. Noću se nalaze bliže površini, a dan provode u dubljim vodama, piše ruski NKJ, prenosi Index. Hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ribama i drugim morskim stvorenjima, a često su i sami plen većim ribama. Inače, poznati su i kao kanibali, veći primerci rado jedu manje i slabije primerke sopstvene vrste.

Ovu vrstu je prvi opisao istraživač Džordž Steler na Kurilskim ostrvima 1741, a nadimak "zver bez krljušti" dao joj je Piter Palas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.