Pronađene kosti  Kralja Ričarda III

Izvor: OkRadio.rs, 04.Feb.2013, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađene kosti Kralja Ričarda III

Kralj je više od 500 godina počivao ispod parkinga.   Telo Ričarda III pronađeno je ispod parkinga više od pet vekova nakon njegove smrti.    Britanski naučnici su danas potvrdili da je DNK analiza pokazala da su ostaci iskopani iz jednog parkinga pripadali kralju Ričardu III, poslednjem vladaru iz loze Plantageneta.    "Analize obavljene na telu muškarca stradalog u borbi pokazale su da je reč o kralju Ričardu III", saopštio je Univerzitet u Listeru.    Ostaci su pronađeni u grobu otkrivenom ispod parkinga crkve Grej Frajars, rekli su na konferenciji za novinare dr Ričard Bakli i dr Turi King.   Kosti nepoznatog muškarca otkrivene su prošlog septembra, a otada se...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je izgledao Ričard III (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2013, 12:59

Britanski eksperti su uz pomoć facijalne rekonstrukcije ustanovili kako je izgledao Ričard Treći. Oni su njegovo lice rekonstruisali na osnovu lobanje pronađene blizu Londona, za koju je juče DNK analizom potrvđeno da pripada poslednjem kralju iz kuće Plantageneta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.