Pronađena ukradena statuta Brusa Lija u Mostaru

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 09:39

Pronađena ukradena statuta Brusa Lija u Mostaru

Ukradeni kip legendarnog glumca i majstora borilačkih veština Brusa Lija, koji je u velikom gradskom parku u Mostaru bio postavljen 2005. godine, policija je pronašla skrivenog kod počinioca krivičnog dela, a počinilac je uhapšen.

Statua je iz mostarskog parka nestala 3. marta, a kako je policija utvrdila, statua je testerom odvojena od postolja i ukradena. Nakon toga su preduzete sve istražne radnje kako bi statua bila pronađena, a počinilac priveden pred lice pravde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Događaj je izazvao brojne osude, kritike, komentare i buru reakcija, jer je bista u najvećem hercegovačkom gradu postala svojevrsna atrakcija.

Autor bronzane statue Brusa Lija je zagrebački akademski vajar Ivan Fijolić, a spomenik je u više navrata bio meta vandala koji su ga nekoliko puta oštetili, pa su ga gradske vlasti ranije uklanjale zbog sanacije i dorade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ISEČENA, U UŽASNOM STANJU Pronađena ukradena statuta Brusa Lija u Mostaru, počinilac uhapšen

Izvor: Blic, 09.Mar.2024

Ukradeni kip legendarnog glumca i majstora borilačkih veština Brusa Lija, koji je u velikom gradskom parku u Mostaru bio postavljen 2005. godine, policija je pronašla skrivenog kod počinioca krivičnog dela, a počinilac je uhapšen, saznaje portal Klix.ba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.