Pronađena tri testamenta kraljice soula: Sinovi ih ne prihvataju

Izvor: B92, 21.Maj.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tri testamenta kraljice soula: Sinovi ih ne prihvataju

Tri rukom pisana testamenta pronađena su u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, mesecima posle smrti "kraljice soula", uključujući i jedan koji je otkriven pod jastucima u dnevnoj sobi, izjavio je njen advokat Dejvid Benet u ponedeljak.

Poslednji testament je iz marta 2014. godine i izgleda da po njemu imovina slavne pevačice posle njene smrti treba da pripadne članovima porodice.

Međutim, neki delovi su izuzetno teški za dešifrovanje, a na četiri stranice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su reči i rečenice ispisane na marginama, prenosi AP. Areta Franklin imala je 76 godina kada je prošlog avgusta umrla od raka pankreasa.

Advokati i članovi porodice su tada izjavili da nema testamenta, ali su tri ranije rukom pisane verzije otkrivene ranije ovog meseca. Dva testamenta iz 2010. godine otkrivena su u zaključanom ormariću nakon što je ključ pronađen.

Verzija iz 2014. napisana je u spiralnoj beležnici koja je nađena pod jastucima, kaže Benet. Benet, koji je više od 40 godina bio advokat Arete Frenklin, objavio je testamente u ponedeljak.

On je rekao sudiji da nije siguran da li su testamenti punovažni po zakonu države Mičigen. Ročište je zakazano za 12. jun. Benet je rekao da su testamenti podeljeni četvorici sinova pevačice ili njihovim advokatima, ali da nije postignut dogovor o tome da li se neki smatra punovažnim. U saopštenju se navodi da dva sina ne priihvataju ove testamente.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena tri rukom pisana testamenta Arete Frenklin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2019

Tri rukom pisana testamenta pronađena su u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, mesecima posle smrti "kraljice soula", uključujući i jedan koji je otkriven pod jastucima u dnevnoj sobi, izjavio je njen advokat Dejvid Benet u ponedeljak...Poslednji testament je iz marta 2014. godine i izgleda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.