Pronađen fosil kokoške iz pakla (FOTO)

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen fosil "kokoške iz pakla" (FOTO)

Američki paleontolozi su na osnovu fosila rekonstruisali dinosaurusa s perjem. Bio je dug tri i po metra, a dali su mu naziv "Kokoška iz pakla", objavljeno je danas.

Dinosaurus s perjem je izgledao kao džinovska kokoška i živeo je u severnom delu Amerike pre 66 miliona godina.

Visok metar i po, a dug tri i po metra, bio je težak 200 do 300 kilograma. Imao je izdužen vrat, kljun i krestu sličnu nojevoj. Imao je i relativno kratak, a debeo rep i duge noge s velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandžama.

Fosili koji su poslužili za rekonstrukciju nađeni su u američkim saveznim državama Severnoj i Južnoj Dakoti. Naučnici su nedavno takođe u severnom delu Amerike otkrili i fosil jednog malog tiranosaurusa, vrste za koju se verovalo da je postojala samo u "velikoj verziji".

.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađen fosil "kokoške iz pakla" (FOTO)

Izvor: B92, 20.Mar.2014

Američki paleontolozi su na osnovu fosila rekonstruisali dinosaurusa s perjem. Bio je dug tri i po metra, a dali su mu naziv "Kokoška iz pakla", objavljeno je danas...Dinosaurus s perjem je izgledao kao džinovska kokoška i živeo je u severnom delu Amerike pre 66 miliona godina...Visok metar i po,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.