Prolazimo pakao poslednjih 15 dana. Mi smo ti koji vas drže za ruku

Izvor: B92, 24.Mar.2020, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prolazimo pakao poslednjih 15 dana. Mi smo ti koji vas drže za ruku"

Medicinsko osoblje, pored lekara, nalazi se poslednjih 15 dana na prvoj liniji fronta borbe protiv opakog koronavirusa.

"Sestre i tehničari prolaze ovih 15 dana kroz pakao u pravom smislu te reči. Mi smo posvećeni profesionalci, predani svom poslu, odgovorni smo, stručni i naravno na prvoj liniji fronta", rekla je Radica Ilić, predsednica Sindikata medicinskih sestara i tehničara u emisji !150 minuta" na TV Prvoj, te dodala:

"Dakle, mi smo ti koji stisnu ruku, obrišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znoj sa čela, prate vitalne funkcije, uključuju sisteme, plasiraju katetere i o tome još uvek javnost dovoljno ne zna".

Na pitanje da li su bolnice dobro opremljene i da li imaju zaštitnu opremu, ona kaže da veći sistemi poput infektivnih klinika u Beogradu, Kragujevcu i Nišu, jesu.

"Zavisi od ustanove do ustanove. Komentari su da je jako teško, postoje ustanove koje su jako dobro opremljene, nije takav slučaj u manjim ustanovama", istakla je ona.

Kaže da sada rade u smenama od 12 sati, a da se priča da će biti u narednim danima 24 sata i da će se "praviti timovi koji će se smenjivati".

Pogledajte više u prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.