Prodaja maski za kućne ljubimce u Kini 10 puta veća FOTO

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja maski za kućne ljubimce u Kini 10 puta veća FOTO

Vlasnici mačaka u Kini podelili su na društvenim mrežama fotografije svojih ljubimaca koji nose maske protiv smrtonosnog koronavirusa.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da nema dokaza koji bi ukazivali na to da virus koji je ubio više od 1.300 ljudi, a zarazio preko 50.000, može da utiče na kućne ljubimce.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija se ne slaže sa tim.

"Ako kućni ljubimci izađu i imaju konakt sa zaraženom osobom, i oni imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansu da se zaraze", rekao je portparol i epidemiolog Li Landžuan.

"Do tada, kućni ljubimci se moraju izolovati. Pored ljudi, trebalo bi da budemo oprezni i sa drugim životinjama, posebno kućnim ljubimcima”, dodao je on.

Kao rezultat toga, prodaja maski za kućne ljubimce raste u zemlji - jedna internet prodavnica sa sedištem u Pekingu kaže da sada prodaju 10 puta više maski za pse nego ranije, piše Njujork Post.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaja maski za kućne ljubimce u Kini 10 puta veća

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2020

Vlasnici mačaka u Kini podijelili su na društvenim mrežama fotografije svojih ljubimaca koji nose maske protiv smrtonosnog virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.