Priznanje Majkla Foksa rastužilo svet: Smrt mi diše za vratom, neću da vas lažem VIDEO

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 20:25

Priznanje Majkla Foksa rastužilo svet: "Smrt mi diše za vratom, neću da vas lažem" VIDEO

Majkl Foks se više od 30 godina bori sa Parkinsonovom bolešću, a u poslednje vreme mu se zdravstveno stanje pogoršalo pa je primoran da se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Zvezda filmskog serijala 'Povratak u budućnost' dao je intervju za emisiju CBS-ovu emisiju 'Sunday Morning' i priznao koliko mu je teško.

"Neću dočekati 80. godinu", rekao je glumac, što se može videti u najavi emisije.

"Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postaje sve teže. Svaki dan je sve teže", ispričao je Majkl novinarki Džejn Pauli. Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi, no zahvat mu je 'poremetio' hodanje pa je počeo da 'lomi' i druge delove tela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku.

Objasnio je kako je 'veliki ubica' Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća.

"Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti", ispričao je Foks.

Majklu su doktori postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima i bio je posvećen porodici

Glumac je uvek nalazio snagu i u svojoj supruzi i koleginici Trejsi Polan (62) kojom se oženio 1988. te imaju bliznakinje Akvinu i Šajler i ćerku Esmu i sina Sama.

"Trejsi i deca su neverovatni. Znam da zvuči dosadno, zvuči kao bajka, ali u braku smo 30 i nešto godina, tako da smo očito nešto dobro otkrili', rekao je Foks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priznanje glumca rastužilo svijet: "Da, smrt kuca na vrata

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2023

Majkl Foks se više od 30 godina bori sa Parkinsonovom bolešću, a u posljednje vrijeme mu se zdravstveno stanje pogoršalo pa je primoran da se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.