Prirodna rešenja za problem neugodnih mirisa

Izvor: S media, 01.Mar.2011, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodna rešenja za problem neugodnih mirisa

Uz pomoć potpuno prirodnih elemenata učinite svoj dom mirisnom oazom s posebnim naglaskom na kupatilo i toalet.

Veštački osveživači vazduha mogu biti skupoceni i poprilično toksični no ovoga puta vas nećemo daviti podacima o količini štetnih hemikalija u njima i eventualnim posledicama ako im budete izloženi. Samo ćemo vam navesti nekoliko načina da prostorije u svom domu, pre svega kupatilo i toalet, učinite mirisnima na sasvim prirodan ili manje štetan način i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tako vas poštedimo detalja o formaldehidima i sličnim supstancama.

Poprskajte WC šolju sapunom za ruke i pustite vodu dok istovremeno četkom stvarate više pene i ribate je. Na taj ćete način ukloniti neugodne mirise i neće biti potrebe da koristite veštačke osveživače vazduha. Na kraju, neka vam i prozor bude otvoren da uđe svežeg vazduha.

Recimo da gosti treba da vam dođu svakog trena, a vi niste stigli srediti kupatilo koja baš sada neugodno miriše. Osvežite ga tako što ćete u činijicu narendati malo narandžine korice i ostaviti u kupatilu na neko vreme. Njen snažan i ugodan miris vrlo brzo će neutralizovati sve neugodnosti u vazduhu.

Iskoristite moć 'sode bikarbone'. Ona se najčešće u smislu uklanjanja neugodnih mirisa stavlja u frižidere. Soda ih jako dobro upija. Dakle, napunite malu posudu 'sodom bikarbonom' i ostavite je u kupatilu ili prostoriji koja neugodno miriše. Menjajte sadržaj jednom mesečno. U nju možete da stavite kamenčiće ili neke staklene ukrase ako vam je sama soda u posudi dosadna ili kvari estetski utisak. Važno je samo da soda nije potpuno prekrivena.

Sirće. O njemu smo već puno toga pisali, ali nije na odmet napomenuti i to da njime možete brzinski premazati pločice u kuhinji i kupatilu. Posebnu pažnju posvetite pločicama oko WC šolje. Isto tako, ako vodu puštate dok je poklopac podignut moguće je da se kapljice vode s neugodnim mirisom raspršću na zidove okolo školjke pa obratite pažnju i na njih.

Još jednostavnije rešenje je da naspete malo sirćeta u WC šolju i ostavite tako najmanje sat vremena pre puštanja vode. Za dodatno osveženje pomešajte sirće i 'sodu bikarbonu' u šolji.

Sjajno bi bilo i da natopite male komade vate u eterično ulje bilo koje vrste i stavite ih u male posude na policama ili u šoljicu na radnom stolu.

Isto tako možete komade vate umočene u eterično ulje nagurati između role toaletnog papira i držača papira pa će tako svaki put kad netko upotrebi papir doći do ispuštanja ugodnog mirisa.

Za ugodnije mirise uvek možete upotrebiti mirisne sveće.

Sveži listovi eukaliptusa vrlo su delotvorno sredstvo osvežavanja prostora. Moguće ih je kupiti u nekim cvećarama. Držite ih u vazama iznad toaleta.

Nabavite zemljane lončiće i napravite potpourri od vanile, korice narandže, cimeta, klinčića i tako dalje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.