Prins Hari izgubio sudski spor

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 14:50

Prins Hari izgubio sudski spor

Princ Hari izgubio je jutros spor na Visokom sudu protiv vlade povodom nivoa njegove bezbednosne zaštite kada se nalazi u Velikoj Britaniji.

Vojvoda od Saseksa je pokušavao da poništi presudu kojom je njegov bezbednosni status smanjen nakon što je prestao da bude "aktivna kraljevska vlast", preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Njegovi advokati su tvrdili da je nepravedan način na koji je ta odluka doneta.

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopštilo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o bezbednosti princa Harija odlučuje od slučaja do slučaja. Još u decembru, kada je pokrenut spor, advokati Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su Višem sudu da će princ Hari i dalje imati javno finansirano policijsko obezbeđenje, ali da će to biti "aranžmani po meri, posebno prilagođeni" princu, a ne kao neprekidno obezbeđenje za članove kraljevske porodice.

Presuda bi mogla da ima implikacije na buduće posete princa Harija Britaniji, jer je on ranije tvrdio da niži nivo bezbednosti otežava dovođenje članova njegove porodice u zemlju. Princ Hari živi u SAD sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prins Hari izgubio sudski spor

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2024

Princ Hari izgubio je jutros spor na Visokom sudu protiv vlade povodom nivoa njegove bezbjednosne zaštite kada se nalazi u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.