Prijedlog za ručak: Pilav sa piletinom

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedlog za ručak: Pilav sa piletinom

Ukusan prijedlog za ručak, a čak i neiskusne kuvarice mogu vrlo lako da ga spreme.

Sastojci:

Priprema:

Skuvajte piletinu (potrebno je oko 30 minuta na jakoj vatri da bude gotova). Operite i procijedite pirinač.

Podmažite pleh maslacem, i dno prekrijte prethodno opranim pirinčem (dovoljan je sloj debljine kažibrsta). Preko pirinča stavite dvije do tri kockice za supu, u zavisnosti od toga koliko želite da vam jelo bude slano >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i začinjeno. Ako nemate kocke za supu, može da posluži vegeta.

Preko toga stavite prethodno skuvanu piletnu. Potom, u pleh sa sastojcima sipajte onu vodu iz lonca u kojoj ste kuvali piletinu. Naspite toliko vode koliko je potrebno da se piletina prekrije. Lagano možete da promiješate.

Stavite pleh u prethodno zagrijanu rernu i pecite na 250 stepeni. Povremeno pogledajte da li je vode nestalo, pa dodavajte onu istu iz lonca. Kada pirinač omekša, jelo je gotovo. Potrebno je otprilike 45 minuta, ali dosta zavisi od jačine rerne.

Po želji, možete da dodate šargarepu, luk ili grašak.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.