Prijateljica s njegovom bivšom: da ili ne

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljica s njegovom bivšom: da ili ne

Iako se na prvi pogled čini jako čudno, prijateljstvo sa bivšom devojkom tvog sadašnjeg dečka i nije tako neobično.

Ako planirate da započnete prijateljstvo sa njegovom bivšom, evo nekoliko stvari na koje morate da pazite:

Recite mu da se družite

Ako se družite s njegovom bivšom, obavestite ga o tome. Njegova reakcija trebalo bi da bude poprilično smirena, ali ako mu neko drugi kaže da ste prijateljice, mogao bi da se uspaniči.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Vaše prećutkivanje takvog podatka moglo bi da znači da mu radite nešto iza leđa. Zamislite situaciju u kojoj se on druži sa vašim bivšim: da li biste hteli da zante ako idu zajedno na kafu?

Pazite šta pričate

Nažalost, mnoge žene nemaju čiste motive kada pokušavaju da se sprijatelje sa novom devojkom svog bivšeg. Sve što joj kažete mogla bi bez problema da mu prenesu, pa čak i da pokušaju da naruše vašu vezu.

Ako svaki njen razgovor započinje sa suptilnim tračarenjem vašeg dečka, pazite, možda pokušava da sazna što vam smeta kod njega i sve da mu ispriča.

Odlučite šta ćete učiniti s njenim informacijama

Njena priča o tome šta joj je uradio vaš sadašnji dečko mogla bi da izazove probleme u vašoj vezi. Iz poštovanja prema prijateljstvu, možda ćete hteti da sve zadržite za sebe, ali ako se radi o stvarima koje bi mogle da utiču na vašu vezu, moraćete da razmislite kako da reagujete na nove informacije.

Ako vam je rekla da ju je vaš dečko prevario, a on vam je rekao kako nikada nije prevario nijednu devojku, moraćete da razgovarate s njim. Njegova reakcija verovatno neće biti smirena, jer će mu smetati činjenica da bivša odaje njegove tajne.

Ne upoređujte se s njom

Devojke se uvijek porede sa bivšima svojih momaka, a jednom kada postanete prijateljice, ta poređenja poprimaju sasvim novu dimenziju.

Sasvim je prirodno da ćete posmatrati njenu kosu, način na koji se oblači i priča, ali pazite da ne postanete opsednute. Previše razmišljanja o njenim kvalitetima i stvarima koje na njoj ne valjaju mogle bi da vas dovedu do ludila, pogotovo ako ćete, na osnovu njenih nedostataka, pokušavati da izgradite vrline koje bi se svidele vašem dečku.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.