Priča se poslednjih dana uglavnom o tome šta da rade vlasnici pasa VIDEO

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča se poslednjih dana uglavnom o tome šta da rade vlasnici pasa VIDEO

Građani negoduju sada kada je ukinut termin za šetnju pasa od 20 do 21 čas.

Međutim, šta da rade vlasnici pasa koji imaju preko 65 godina kojima izolacija traje 24 sata?

Organizacija Animal Rescue Srbija obezbeđuje pomoć ovim građanima u vidu šetnje ljubimaca u dozvoljenim terminima.

Sanja Radosavljević iz Animal Rescue Srbija navodi za TV Prva da su sa početkom vanrednog stanja dobijali veliki broj poziva zabrinutih građana jer nisu imali osobu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja će im šetati ljubimca, te su omogućili ovu vrstu pomoći.

Pozvala je i zainteresovane na nivou cele Srbije koji bi voleli da volontiraju za šetnju ali i da doniraju hranu za životinje da se jave ovoj organizaciji.

A kako zabrana kretanja utiče na naše kućne ljubimce, koliko nova mera narušava zdravlje pasa, ali i kakve su preporuke u ovoj situaciji, otkrijte od veterinara Vladimira Terzina u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.