Preti nam smrtonosni virus

Izvor: Domino Magazin, 29.Jan.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti nam smrtonosni virus

Upozorava Bill Gates

Američki milijarder i filantrop Bill Gates Gejts nedavno je izjavio „da se može pojaviti mnogo opasniji patogeni virus od ebole, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo videli“

“Epidemija ebole bila je tek početak i zato međunarodna zajednica treba da donese akcioni plan koji je utemeljen na tehnologiji u slučaju izbijanja budućih zaraza” kazao je Gates.

"Svet mora naučiti lekcije iz epidemije ebole i pripremiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << se za buduće pandemije strategijom i praktičnim vežbama kao što se priprema za rat, jer se može pojaviti mnogo opasniji patogeni virus od ebole, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo videli“ rekao je osnivač Microsofta.

On smatra da treba osnovati dobrovoljne ekipe koje bi bile spremne da brzo deluju u slučaju izbijanja pretnje javnom zdravlju.

"Ebola mora da nas natera da se zapitamo jesmo li učinili sve što treba", rekao je Gates, danas predsednik dobrotvorne fondacije, koja godišnje izdvaja 4 milijarde dolara za pretežno zdravstvene programe. photo: mohammad jangda

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.