Preminuo glumac popularne sapunice

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac popularne sapunice

Američki glumac Džed Alan (Jed Allan), publici najpoznatiji po ulozi Si-Sija Kapvela u seriji “Santa Barbara” preminuo je u 85. godini.

Tužnu vest objavio je njegov sin Rik Braun, koji je otkrio da je njegov otac preminuo mirno i okružen porodicom.

Uloga u sapunici "Santa Barbara" obeležila mu je karijeru, iako je u svetu glume od rane mladosti. Prvi put se na malim ekranima pojavio šezdesetih godina prošlog veka u serijama "Love of Life" i "The Secret Storm", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a slavu mu je kasnije donela uloga Dona Krejga (Craiga) u sapunici "Days Of Our Lives"’.

Tu je ulogu igrao punih 14 godina - od 1971. do 1986. Ggodine 2004. preuzima ulogu u seriji "General hospital".

Bio je u braku sa s Tobi Braun od 1958. pa sve do njene tragične smrti 2001. Sa njom je glumac dobio trojicu sinova - Miča, Dina i Rika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo američki glumac Džed Alan

Izvor: Radio 021, 10.Mar.2019

Američki glumac Džed Alan, publici najpoznatiji po ulozi C.C.-ja Capwella u seriji "Santa Barbara" preminuo je u 85. godini...Tužnu vest objavio je njegov sin Rick Brown koji je otkrio da je njegov otac preminuo mirno i okružen porodicom. Uloga u sapunici "Santa Barbara" obeležila mu je karijeru...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.