Preminuo dragulj Velike Britanije u 103. godini

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 11:30

Preminuo dragulj Velike Britanije u 103. godini

Dama Vera Lin umrla je u 103. godini života. Njena porodica je objavila saopštenje u kom navode svoju duboku tugu potvrdivši da je ova pevačica, jedna od najomiljenijih zabavljačica Velike Britanije, preminula jutros.

Pevačica je bila poznata po izvođenju pesama "White Cliffs Of Dover“, "There'll Always Be An England“, i "I’ll Be Seeing You", dok je tokom Drugog svetskog rata zabavljala trupe u obilascima koji su jačali moral.

Ranije ove godine, uoči 75. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godišnjice Dana pobede, odnosno Dana Evrope, Dama Vera je govorila o "hrabrim momcima i onoga što su žrtvovali za Englesku".

Kraljica se osvrnula na naziv jedne od najomiljenijih pesama ratne Dame Vere kada je tokom uvođenja mera usled pandemije rekla zemlji, razdvojenoj od porodica i prijatelja: "Srešćemo se ponovo."

Dama Vera bila je poznata i po tome što je pevala pesme "Wishing" i "If Only I Had Wings", kako bi pomogla u dizanju britanskog duha tokom vazdušnog napada nacističke Nemačke na Veliku Britaniju.

"Moje pesme su podsećale momke na ono za šta se stvarno bore. Dragocene stvari, a ne ideologije i teorije", rekla je jednom prilikom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vera Lin preminula u 103. godini

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2020

Dama Vera Lin umrla je u 103. godini. Njena porodica je objavila saopštenje u kojem navode svoju duboku tugu potvrdivši da je pjevačica, jedna od najomiljenijih zabavljača Velike Britanije preminula jutros.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.