Preminuo čuveni američki glumac: Bio je glumčina, filmski stvaraoci su ga voleli VIDEO

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 08:20

Preminuo čuveni američki glumac: "Bio je glumčina, filmski stvaraoci su ga voleli" VIDEO

Trit Vilijams, zvezda filma Bilo jednom u Americi i mjuzikla Kosa, preminuo je nakon nesreće na motociklu u 72. godini.

Glumčevu smrt je u ponedeljak uveče za People potvrdio njegov agent Bari Mekferson.

"Poginuo je danas popodne. Skretao je levo ili desno i automobil ga je presekao", kaže Mekferson. "Samo sam užasnut. Bio je najfiniji momak. Bio je tako talentovan. Filmski stvaraoci su ga voleli. On je srce Holivuda od kasnih 1970-ih. Bio je zaista ponosan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svoj nastup ove godine. Bio je tako zadovoljan radom da sam ga dobio... Imao je uravnoteženu karijeru“, nastavlja on.

"Poginuo je danas popodne. Skrenuo je levo ili desno (i) auto ga je presekao. Samo sam shrvan. Bio je najlepši momak. Bio je tako talentovan. Bio je glumčina. Filmski stvaraoci su ga voleli. On je srce Holivuda od kasnih sedamdesetih. Bio je zaista ponosan na svoju glumu ove godine... Imao je uravnoteženu karijeru", rekao je Mekfirson.

Po Griblu, incident je uključivao jedan automobil i Vilijamsov motocikl. Istražitelji veruju da se vozač automobila okretao i da nije video motocikl. Gribl kaže da je motociklista bio jedina povređena osoba i da je helikopter LifeNet pozvan da ga preveze u bolnicu u Njujorku.

Državna policija Vermonta je takođe objavila saopštenje za javnost kasnije u ponedeljak, potvrđujući detalje oko nesreće. Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mesto sudara u utorak, 13. juna, kako bi nastavili sa obradom lica mesta.

Godine 1979. Vilijamsova karijera je dostigla vrhunac kada je glumio Džordža Bergera u filmu "Kosa", zasnovanom na brodvejskom mjuziklu.

Uloga mu je na kraju donela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvezdu godine - glumca. Kasnije je zaradio još jedan Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za ulogu u filmu "Princ od grada" iz 1981.

Godine 2002. počeo je da igra glavnu ulogu doktora Endrua "Endi" Brauna u "Evervudu".

Vilijamsova karijera se produžila preko četiri decenije pojavljivanjem u filmovima Stivena Spilberga, kao i televizijskim emisijama kao što su "Plava krv", "Kasna smena"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.