Preminuo Jasmin Stavros posle teške borbe sa rakom

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 08:40

Preminuo Jasmin Stavros posle teške borbe sa rakom

Jasmin Stavros preminuo je u 68. godini. Borio se sa teškom bolešću, rakom kostiju, lečio se u KBC Rebro.

Podsetimo, krajem marta ove godine potvrđeno je da Stavros boluje od raka kostiju. Pevač je odmah hospitalizovan, a lekari su posumnjali da mu se rak proširio na stomak.

"Tamo je bolest počela negde u prvih mesec dana. Imao sam bolove u stomaku pa sam dobio čir na dvanaestopalačnom crevu, hitno su operisali u Karlovcu, onda sam dobio sepsu i onda su me >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prebacili na odeljenje u Karlovcu. oko 12 - 13 dana i došao sam kući i sutradan u Vinogradsku jer nisam mogao da izdržim bol, a nisu znali šta mi je“, rekao je tada Stavros.

Jordanovac je pre dve nedelje prebačen na Kliniku za plućne bolesti nakon komplikacija na plućima. "Tačno je da je pacijent prebačen u Jordanovac zbog komplikacija. Ne mogu da kažem o kakvim se komplikacijama radi", rekao je Fedor Šantek, specijalista radioterapije i onkologije iz zagrebačkog KBC Rebro.

Muzičar je rođen kao Milo Vasić u Splitu 1. novembra 1954. godine. Karijeru je započeo sa 15 godina kao bubnjar, a krajem osamdesetih počeo je da peva i snima albume. Rajko Dujmić mu je dao umetničko ime Jasmin Stavros. Odmah potom, Stavros je zakonski promenio ime, a supruga Žarka, kao i deca, usvojili su prezime Stavros.

Međutim, roditelji nisu bili oduševljeni.

"Kada je Rajko Dujmić izmislio ime Jasmin Stavros, odmah sam promenio sva dokumenta. Moja žena i deca se prezivaju Stavros. Moj pokojni otac je govorio: Dobro, sad se prezivaš Stavros, ali ti si ipak moj sin! Majka da li je to teško podnela. To je pogodilo i nikad me nije zvala Jasmin! Zvala bi me Milo, a najviše Srićo moja", rekao je Stavros pre nekoliko godina za Slobodnu Dalmaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMRO JASMIN STAVROS U 69. GODINI Pevač izgubio bitku sa karcinomom kostiju

Izvor: Blic, 04.Maj.2023

Pevač Jasmin Stavros preminuo je danas u Zagrebu u 69. godini života nakon što se poslednjih meseci borio s rakom kostiju.

Nastavak na Blic...

Preminuo hrvatski pop pevač Jasmin Stavros

Izvor: Danas, 04.Maj.2023

Preksinoć je u 69. godini preminuo hrvatski pop pevač Jasmin Stavros, koji se borio sa rakom kostiju i lečio u KBC-u Rebro.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.