Preminula zvezda filma Meri Popins

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 10:13

Preminula zvezda filma "Meri Popins"

Američka pozorišna i filmska glumica, dobitnica nagrade Toni, Glinis Džons, preminula je danas u 100. godini prirodnom smrću, u domu za stare u Los Anđelesu, saopštio je danas njen menadžer Mič Klem.

Džons je bila poznata kao perfekcionista kada je gluma u pitanju, precizna, analitična i odlučna, a uloge koje je prighvatala morale su da budu višedimenzionalne, prenosi AP.

"Što se mene tiče, nisam zainteresovana da igram ulogu samo na jednom nivou...Svrha >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvoklasne glume je da postane stvarnost", rekla je Džons za Asošiejted pres 1990. godine.

Najveći uspeh postigla je sa ulogom Desire Armfeldt u filmu "Mala noćna muzika", za koju je osvojila Tonija 1973. godine.

Poznata je i po ulozi majke u filmu „Meri Popins”.

Američki kompozitor Stiven Sondhajm koji je uradio pesmu "Send in the Clovns" za pomenuti film, napisao ju je tako da odgovara njenom prepoznatljivom glasu, premda je, na kraju, ulogu u fimskoj verziji "Male noćne muzike" dobila Elizabet Tejlor.

"Pisali su i druge pesme za mene, ali ništa slično..To je najveći poklon koji sam ikada dobila u pozorištu", rekao je Džons za AP 1990. godine.

Uz Džons Sondhajmovu najpopularniju pesmu pevali su Frenk Sinatra, Džudi Kolins, Barbara Strejsend, Sara Von i Olivija Njutn-Džon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.