Preminula zvezda filma Kum

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 18:28

Preminula zvezda filma "Kum"

Austrijski glumac Helmut Berger, zvezda tokom šezdesetih i sedamdesetih koji se proslavio u filmovima italijanskog reditelja Lukina Viskontija. preminuo je danas u Salcburgu u 79. godini, saopštio je njegov agent, a prenosi "ABC njuz".

Berger je rođen u Bad Išlu u Austriji 29. maja 1944. godine. Radio je kao statista u Rimu pre nego što ga je otkrio Viskonti, i kasnije postao njegov partner. Viskonti mu je dao prvu ulogu 1966. godine.

Berger je imao istaknute uloge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Viskontijevim filmovima "Sumrak bogova", "Ludvig", "Zatvoreni porodični krug", kao i u filmovima Vitorija de Sike "Vrt Finci-Kontinijevih", Masima Dalamana "Dorijan Grej" i kasnije u "Kumu III" Fransisa Forda Kopole.

Pošto je oboleo, Berger je u novembru 2019. godine objavio kraj glumačke karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo Helmut Berger, zvijezda filma "Kum"

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2023

Austrijski glumac Helmut Berger preminuo je u 79. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.