Preminula ozloglašena ličnost optužena za silovanje svog učenika za kog se potom udala

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 10:50

Preminula ozloglašena ličnost optužena za silovanje svog učenika za kog se potom udala

Zloglasna javna ličnost i bivša učiteljica, osuđena za silovanje maloletnika, i to 13-godišnjeg učenika za kog se kasnije udati, Meri Kej Leturno, umrla je od raka.

Advokat od Leturno potvrdio je vest o njenoj smrti za "NBC". Leturno je imala 34 godine kada je započela seksualni odnos sa svojim učenikom šestog razreda. A 1997. godine, dok su čekali presudu za optužbe za silovanje drugog stepena, dakle silovanje maloletnika, učiteljica u srednjoj školi iz Vašingtona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rodila je njihovu prvu kćerku Odri.

U to vreme, učiteljici je sporazumom određeno da provede šest meseci u zatvoru i da se drži dalje od učenika, međutim, nakon njenog puštanja iz zatvora 1998. godine, vlasti su otkrile da je par nastavio vezu.

Sporazum o priznanju krivice Leturno je opozvan i ona je odslužila kaznu od sedam i po godina zatvora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminula žena osuđena za silovanje učenika (12) s kojim je kasnije IMALA DECU: Nije se odajao od nje poslednjih mesec dana

Izvor: Blic, 08.Jul.2020

Meri Kej Leturno, učiteljica iz Sijetla koja je 1997. godine osuđena za silovanje trinaestogodišnjeg učenika, za koga se kasnije udala, umrla je od raka. Imala je 58 godina, piše CNN.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.