Preminula naslednica juvelirske dinastije: Živela je povučeno od kada je kidnapovana sa sinom

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 08:45

Preminula naslednica juvelirske dinastije: Živela je povučeno od kada je kidnapovana sa sinom

Ana Kalisoni Bulgari, jedna od naslednica ugledne italijanske juvelirske dinastije Bulgari, umrla je u gradu Apriliji blizu Rima u 93. godini, potvrdila je portparolka porodice.

Ime Ane Bulgari punilo je naslovne strane novina 1983. kada su ona i Ðorđi, njen sin koji je tada bio tinejdžer, oteti s imanja. Otmičari su ih nedeljama držali u zatočeništvu, pre nego što su ih oslobodili nakon što je plaćena otkupnina.

Mediji u Italiji podsećaju da su otmičari tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dečaku odsekli deo uha i poslali ga porodici Bulgari kako bi ih uplašili i primorali da što pre plate otkupninu. Ana Bulgari je posle tog traumatičnog dogadaja živela prilično povučeno. Njen pokojni suprug bio je gradonačelnik Aprilije.

Italijansku juvelirsku firmu Bulgari, 2011. godina kupila je francuska kompanija LVMH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminula naslednica dinastije Bulgari, jedan traumatičan događaj zauvek je obeležio njen život

Izvor: Luftika.rs, 25.Maj.2020

Ana Kalisoni Bulgari, jedna od naslednica ugledne italijanske juvelirske dinastije Bulgari, umrla je u gradu Apriliji blizu Rima u 93. godini, potvrdila je portparolka porodice.. Ime Ane Bulgari punilo je naslovne strane novina 1983. kada su ona i Ðorđi, njen sin koji je tada bio tinejdžer, oteti...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.