Preminula nakon 42 godine u komi

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula nakon 42 godine u komi

Bolnički zvaničnici u indijskom gradu Mumbaju rekli su da je preminula medicinska sestra koja je nakon silovanja u bolnici u kojoj je radila bila u komi 42 godine.

Aruna Šanbaug pretrpela je oštećenja mozga i bila je u vegetativnom stanju nakon silovanja i pokušaja davljenja 1973. godine. Napadač je bio njen kolega.

Pravin Bangar, glavni lekar u bolnici "Kralj Edvard", rekao je da je Aruni Šanbaug dijagnostikovana upala pluća i bila je poslednjih dana na aparatima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za disanje.

Slučaj ove medicinske sestre izazvao je debatu o zakonima o eutanaziji u Indiji nakon što je jedan advokat zatražio od sudova da zabrane hranjenje Arune Šanbaug na cevčicu i time okončaju njenu patnju. Ovome su se usprotivile njene kolege i koleginice koje su se na smenu brinule o njoj četiri decenije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.