Preminula glumica Olivija Njuton-Džon

Izvor: B92, 08.Avg.2022, 21:44

Preminula glumica Olivija Njuton-Džon

Englesko-australijska glumica i pevačica, Olivija Njuton-Džon, preminula je u 73. godini, potvrdio je njen suprug.

Glumica je jutros preminula mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Njen suprug Džon Isterling objavio je njenu smrt na svojoj stranici, prenosi Daily Mail.

Olivija je rođena 26. septembar 1948. u Velikoj Britaniji i bila je australijska pevačica, tekstopisac, glumica, preduzetnica i aktivistkinja. Četvorostruka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobitnica Gremi nagrade čija je muzička karijera uključivala pet hitova broj jedan i još deset prvih hitova na "Billboard Hot 100 ".

Jedanaest njenih singlova (uključujući dva platinasta) i 14 njenih albuma dobili su zlatni sertifikat od strane Asocijacije izdavačke industrije Amerike (RIAA). Sa globalnom prodajom od više od 100 miliona ploča, bila je jedna od najprodavanijih muzičkih umetnika od druge polovine 20. veka do danas.

"Olivija Njuton-Džon (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Tražimo da svi poštuju privatnost porodice tokom ovog veoma teškog vremena", rekao je on.

"Olivija je bila simbol trijumfa i nade već više od 30 godina na svom putu sa rakom dojke. Njena isceljujuća inspiracija i pionirsko iskustvo sa biljnom medicinom nastavlja se sa Fondom Olivije Njuton-Džon, posvećenom istraživanju biljne medicine i raka."

Porodica je tražila da se umesto cveća daju donacije njenoj organizaciji za rak, Fondu Olivije Njuotn-Džon.

Iza nje su ostala 36-godišnja ćerka Kloi i braća i sestre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula Olivija Njutn Džon

Izvor: Radio 021, 08.Avg.2022

Proslavljena pevačica i glumica Olivija Njutn Džon preminula je u 73. godini života.

Nastavak na Radio 021...

Preminula slavna glumica i pevačica Olivija Njutn Džon (73)

Izvor: Luftika.rs, 08.Avg.2022

Englesko-australijska glumica i pevačica, Olivija Njutn-Džon, preminula je u 73. godini, potvrdio je njen suprug.. Glumica je jutros preminula mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Njen suprug Džon Isterling objavio je njenu smrt na svojoj stranici, prenosi...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.