Preminula dvostruka oskarovka

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 13:07

Preminula dvostruka oskarovka

Dvostruka oskarovka, nagrađena glumica i bivša laburistička poslanica Glenda Džekson umrla je u 87. godini "posle kratke bolesti", rekao je danas njen portparol.

Zvezda "Zaljubljene žene", koja je odustala od svoje glumačke karijere 1992. da bi služila u parlamentu više od 20 godina, umrla je nakon 'kratke bolesti' u svom domu u Blekhitu, na jugoistoku Londona.

Nakon što je napustila mesto poslanika 2015. godine, trijumfalno se vratila na TV ekrane u produkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Elizabeth Is Missing" 2019, u kojoj je glumila stariju ženu koja pati od ranog stadijuma demencije.

Njen agent Lajonel Larner rekao je: "Glenda Džekson, glumica i političarka, dva puta dobitnica Oskara, umrla je jutros mirno u svom domu u Blekhitu u Londonu nakon kratke bolesti sa porodicom pored nje. Nedavno je završila snimanje Velikog bekstva u kojem je glumila sa Majklom Kejnom.“

Uprkos njenoj uspešnoj karijeri, koja je takođe uključivala dve nagrade Emi i Tonija, Glenda Džekson je ranije rekla da nikada nije bila zainteresovana za društvene i glamurozne aspekte industrije.

Dvostruka dobitnica Oskara odustala je od glume zbog politike pre više od četvrt veka i bila je laburistička poslanica 23 godine.

Godine 1992. izabrana je za poslanicu laburista za Hempsted i Hajgejt i služila je kao mlađa ministarka saobraćaja od 1997. do 1999. godine za vreme vlade ser Tonija Blera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.